Selektor Litvanije ljut kao ris nakon meča: Ovo je je**na sprdnja! Zašto nisu pogledali snimak?!
Situacija koja je možda i odlučila pobjednika

Litvanci su nakon poraza od Francuske ostali bez šansi za četvrtfinale

Selektor Litvanije ljut kao ris nakon meča: Ovo je je**na sprdnja! Zašto nisu pogledali snimak?!

S. Pašalić

Košarkaška reprezentacija Francuske je danas u dramatičnoj završnici stigla do pobjede protiv Litvanije na Svjetskom prvenstvu u Kini rezultatom 78:75.

Francuzi su bili nešto bolji u prvom poluvremenu, ali su Litvanci u nastavku zaigrali nešto bolje i u posljednjoj dionici u par navrata i vodili, ali su na kraju upisali poraz.

Ipak, selektor Litvanije, Dainius Adomaitis je bio bijesan nakon završetka meča jer je smatrao da je njegov tim drastično oštećen na samom kraju meča.

Naime, pola minute prije kraja Jonas Valanciunas je izveo drugo slobodno bacanje, a jedan francuski igrač je skinuo loptu sa obruča koja bi po svemu sudeći ušla u koš.

Tako je umjesto izjednačenja, ostalo 76:75, a Francuzi su nakon toga pogodili šut za pobjedu.

Adomaitis je bio jako ljut nakon meča i žestoko je kritikovao sudijsku trojku.

"Ovo je je**na sprdnja! Ovdje nema košarkše, nema sistema! Zašto sudije koriste video tehnologiju, ako je ne upotrebljavaju u ovakvim situacijama?"

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Morali su da zaustave igru i pogledaju snimak! Ovi momci su potrošili cijelo ljeto, dva mjeseca su daleko od svojih porodica, i za sve to ne dobijaju niti jedan euro! Ovako im vraćaju oni koji ne poštuju igru", ljutito je komentarisao Adomaitis na press konferenciji.

"Ovo je drugi meč zaredom da sudije donose odluke na našu štetu. Protiv Australije su dozvolile pravi ragbi, a sad su nama svirali svaki kontakt", dodao je Adomaitis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi