Nova FIBA-ina lista: Srbija još uvijek prva, Amerikanci pali na treće mjesto

Nakon prve faze Mundobasketa

Nova FIBA-ina lista: Srbija još uvijek prva, Amerikanci pali na treće mjesto

FIBA je nakon prve faze Mundobasketa objavila novu listu najboljih svjetskih selekcija, a na njoj je najveća promjena pad SAD-a. 

Amerikanci su odigrali dosta neuvjerljivo prvu fazu takmičenja, posebno zbog činjenice da su po prvi put nakon dugo vremena u jednom meču bili primorani da igraju produžetke.

To se desilo protiv Turske koju su na kraju jedva dobili, a nakon tog meča sigurno je da ih više niko ne gleda kao na nepobjedivu silu, barem u ovom sastavu.

Zvog svega toga SAD je pala na najnovijoj FIBA listi najboljih selekcija i sada zauzima 3. poziciju, a ispred nje je 'uskočila' Australija.

Na prvoj poziciji ostala je selekcija Srbije koja je furiozno odigrala prvu fazu Mundobasketa pa su još uvijek, prema FIBA-i, glavni kandidati za svjetsko zlato.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Srbija upravo u ovim trenucima počinje prvi susret druge faze takmičenja protiv Portorika.

Inače, na pomenutoj listi četvrtu poziciju zauzima Francuska, Španija je peta, a dalje slijede Brazil, Argentina, Litvanija, Grčka...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi