Selektor Turske objavio spisak igrača za Mundobasket

Bez većih iznenađenja

Selektor Turske objavio spisak igrača za Mundobasket

S. Grebović

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ufuk Sarica saopštio je spisak od 26 igrača za koje računa na predstojećem prvenstvu svijeta u Kini.

Spisak koji će najvjerovatnije biti srezan, uglavnom predvode tri turska NBA igrača i to Furkan Korkmaz, Cedi Osman i Ersan Ilyasova.

Pored njih svoje mjesto putnika za Kinu našao je i nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Scottie Wilbekin, kojeg je samo neriješena papirologija dijelila od toga da obuče dres sa grbom naše zemlje.

Reprezentacija Turske će igrati u grupi E skupa sa selekcijama Sjedinjenih Američkih Država, Češke Republike i Japana sa kojima počinju učešće na turniru 1. septembra.

Plejmejkeri: Scottie Wilbekin (Maccabi), Dogus Balbay (Anadolu Efes), Kartal Özmızrak 
(Darussafaka), Ali Muhammed (Fenerbahce), Berk Ugurlu (Tofas);

Bekovi: Bugarahan Tuncer (Anadolu Efes), Ridvan Oncel (Banvit), Sehmuz Hazer (Banvit), Mert Akay (Darussafaka), Melih Mahmutoglu (Fenerbahce), Furkan Korkmaz (Philadelphia);

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Krila: Cedi Osman (Cleveland), Ersan Ilyasova (Millwaukee), Metegan Birsen (Anadolu Efes), Jigitcan Saybir (Anadolu Efes), Tolga Gecim (Anadolu Efes), Husein Koksal (Galatasaray), Jigit Arslan (Tofas), Berkan Durmaz (Tofas), Metin Turen (Turk Telekom);

Centri: Sertac Sanli (Anadolu Efes), Ragip Berke Atar (Banvit), Ege Arar (Galatasaraj), Ayberg Olmaz (Galatasaray), Semih Erden (Istanbul Basaksehir), Muhsin Jasar (Tofas).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi