Čovjek koji čini čuda je za svoju reprezentaciju upotrijebio termin od kojeg mnogi bježe

Legendarni Sergio Scariolo

Čovjek koji čini čuda je za svoju reprezentaciju upotrijebio termin od kojeg mnogi bježe

Admin Čaušević

Sergio Scariolo ima zagarantovnu osmu medalju na 10 velikih takmičenja na kojim je vodio reprezentaciju Španije.

Sjajnom igrom Španci su pobijedili Njemačku(91:96) te su osigurali finale Eurobasketa sa Francuskom. To znači da iskusni stručnjak ima pet medalja sa kontinentalnih takmičenja.

Španci uoči takmičenja nisu bili u ulozi favorita, ali je stari lisac na klupi od Crvene furije napravio odličan tim spreman da pobijedi najbolje.

Upravo je ovaj 61-godišnjak na pravi način opisao svoju selekciju. Upotrijebio je termin od kojeg mnogi bježe. Jasno i glasno je kazao da njegovi igrači imaju mu*a.

"Igrali smo iznad očekivanja, ova medalja je najmanje očekivana od svih, ali je istovremeno vrlo zadovoljavajuća, izgrađena na zajedništvu, želji da nadomjestimo fizičke limite."

"Velika m*da smo imali. Pogodili smo deset bacanja, imali sjajnu defanzivu. Nismo bacali loptu u pogrešne ruke."

Oglasi

"Imali smo nekoliko loših minuta u drugoj i trećoj četvrtini, ali smo uspjeli da prevaziđemo prepreke, vjerovali smo u sebe, zato smo slavili u ovoj nevjerovatnoj utakmici", kazao je Scariolo.

Scariolo je do sada sa Španijom bio prvak Evrope tri puta (2009., 2011. i 2015.), dok je na Eurobasketu 2017. godine osvojio bronzu.

Inače, koliko je Španija dominanta u košarci, barem kada je u pitanju Evropa pokazuje nevjerovatan podatak sa takmičenja održanih ove godine.

Naime, sve reprezentativne selekcije Španije, bilo u muškoj ili ženskoj konkurenciji došli su do finala evropskih prvenstava. Podatak koji zvuči nevjerovatno.

Na osam turnira do sada su osvojena tri zlata i pet srebrenih medalja. Hoće li ona najvažnija biti zlatnog ili srebrenog sjaja saznat ćemo u nedjelju navečer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi