Shane Larkin: Efes i Barcelona bi se i u NBA ligi borili za doigravanje

Sjajni Efesov strijelac uvjeren je u to

Shane Larkin: Efes i Barcelona bi se i u NBA ligi borili za doigravanje

Fantastični košarkaš Anadolu Efesa Shane Larkin ovih je dana dogovorio novi ugovor s turskim prvakom za koji će u naredne dvije godine inkasirati 7,7 miliona eura. 

Izgleda da za sjajnog strijelca Efesa nema krize a ovih je dana upravo zbog ovog ugovora u centru pažnje europske i turske košarkaške javnosti. 

Trenutno najveća zvijezda europske košarke u jednom od mnogobrojnih intervjua govorio je o igračima protiv kojih mu je najteže igrati te u tom kontekstu spomenuo Sergio Llulla i Vassilisa Spanoulisa dok je za najupornijeg obrambenog košarkaša proglasio Branka Lazića iz Crvene Zvezde.

U trenutno najbolju petorku Eurolige uz sebe je stavio još suigrača Vasu Micića, te Mike Jamesa, Willa Clyburna i na mjestu centra Anthony Randoplha ili Brandona Daviesa. Upitan za to ko bi od europskih ekipa mogao ravnopravno igrati u NBA Larkin je rekao:

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

"Pitanje je o kojoj konferenciji je riječ. Ukoliko govorimo o Istoku mislim da bi se moj Efes tmo borio za osmo mjesto koje vodi u doigravanje. Mislim da bi svoju šansu imala i Barcelona koja posjeduje sjajne igrače, posebno na centarskim pozicijama" - kazao je Larkin koji će se novim ugovorom probiti na treće mjesto najplaćenijih europskih košarkaša iza Nikole Mirotića kojeg Barca plaća 5,4 miliona eura godišnje, te Khimkijevog Shveda koji u Rusiji zarađuje okruglo 4 miliona eura po sezoni. 

Top Komentari

ek76
Ne pricaj gluposti, nebi ni 5 pobjeda imali u cijeloj sezoni , cuj to borili za doigravanje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi