Showtime je počeo: LeBron James prvi put istrčao na parket u dresu Lakersa
Foto: Twitter/NBA

"Kralj" debitovao protiv Denvera

Showtime je počeo: LeBron James prvi put istrčao na parket u dresu Lakersa

LeBron James je ovog ljeta odlučio postati slobodan igrač i promijeniti sredinu. Odrabrano je Los Angeles i slavne Lakerse, a sinoć je prvi put istrčao na parket u dresu svoje nove ekipe.

James je debitovao u pripremnom meču protiv Nuggetsa odigranom u San Diegu i publici odmah pokazao nekoliko svojih trikova poput sjajnog "no-look" pasa za Ingrama u uvodnim minutama meča.

Ipak, Lakersi su poraženi u ovom susretu pošto su Denver Nuggetsi upisali dosta uvjerljiv trijumf rezultatom 107:124.

Nuggetsi su do prve dvocifrene prednosti došli početkom druge četvrtine, te su bili u vodstvu većim dijelom susreta. Lakersi su samo polovinom treće dionice nakratko preuzeli vodstvo, ali Nuggetsi ponovo dodali gas, da bi u četvrtoj četvrtini stigli i do maksimalnih +23, pa je bilo jasno da će upisati trijumf.

LeBron je u svom debiju proveo 15 minuta na parketu, te je upisao devet poena, tri skoka i isto toliko asistencija.

Kod Lakersa je najefikasniji bio JaVale McGee sa 17 poena, dok je jedan manje ubacio Brandon Ingram. Kyle Kuzma je meč završio sa 15 poena na svom kontu, a Lance Stephenson sa 12.

U pobjedničkoj ekipi se istakao Juanch Hernangomez sa 19 poena, 18 je dodao Jamal Murray, dok su po 14 ubacili Nikola Jokić i Trey Lyles.

Top Komentari

Edin Merlin
Sa kakvim pendrecima igra bice dobro ako uopste udju u PlyOffs,ali pare su bitnije !
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi