Sjajan hercegovački derbi: Zrinjski bolji od Širokog, triple - double Earvin Carlbe Leeja

Gosti umalo preokrenuli veliko vodstvo Plemića

Sjajan hercegovački derbi: Zrinjski bolji od Širokog, triple - double Earvin Carlbe Leeja

U sjajnoj utakmici 13. kola košarkaškog prvenstva BiH večeras su košarkaši Zrinjskog pobijedili Široki rezultatom 96:90.

Odlična košarka viđena je večeras u dvorani na Bijelom Brijegu.

HKK Zrinjski je nakon ostavke trenera Nevena Nikolića s klupe bio vođen od strane njegovog dosadašnjeg pomoćnika Ivice Petrića, no to se u konačnici nije osjetilo jer su domaći košarkaši došli do velike i vrijedne pobjede. Plemići su sjajno otvorili utakmicu i u ranoj fazi utakmice pobjegli na velikih 17:4. Igrao je zaista sjajno Zrinjski u prvom poluvremenu sjajno kombinirajući napadačku košarku sa sjajnom obranom nad gostima koji su u ovoj utakmici, barem većem dijelu nje, ostali dosta toga dužni. Zrinjski je Širokom na poluvremenu ubacio čak 53 poena što dovoljno govori o igri oba tima, a na veliki odmor domaći su otišli s 15 poena viška. 

Nije se puno toga u odnosu snaga mijenjalo ni u 3/4. Napadački intezitet Zrinjskog je malo opao no to Širokobriježani nisu naplatili. Sve do zadnjih 5 minuta Zrinjski je imao sigurno vodstvo i igru a onda je nastupila drama. Velika prednost Zrinjskog se počela topiti, sjajna igra Zrinjskog je nestala a 50 sekundi do kraja trojkom Čolaka Široki je prišao na samo -2. Ipak, sjajni Earvin Carlbe Lee u idućem napadu je poentirao uz faul i odveo Zrinjski na pet koševa viška što na kraju gosti unatoč velikoj prijetnji nisu uspjeli preokrenuti. Upravo je Lee najzaslužniji za osmu pobjedu Plemića. Amerikanac je odigrao nestvarnu utakmicu u kojoj je postigao 29 poena te imao 10 skokova i 11 asistencija zabilježivši tako, za naše parkete jako rijetki triple double učinak. Sjajno su ga pratili Luka Anđušić s 18 te Sreten Knežević sa 16 koševa dok je Vranješ ubacio 13. 

Kod Širokog najbolji Davis s 22 poena, a Buljević je dodao 19. Solidni su bili i Drežnjak sa 17 i Čolak s 14 koševa. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Soldo, Zovko 7, Vranješ 14, Carlbe Lee 29, Perković, Zlomislić 4, Knežević 16, Pajić 8, Čović 1, Džajić, Anđušić 18

HKK Široki: Davis 22, Marušić, Čović 3, Čolak 14, Šušak, Damjanović, Vujanović, Buljević 19, Drežnjak 17, Mandić 7, Batinić 8

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski
2 1
Realist
Posebne čestitke Ivici Petriću
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi