Sjajan uspjeh mostarskih košarkašica: ŽKK Zrinjski plasirao se u finale juniorskog prvenstva BiH

Odličan rad u omladinskim pogonima mostarskog kluba

Sjajan uspjeh mostarskih košarkašica: ŽKK Zrinjski plasirao se u finale juniorskog prvenstva BiH

ŽKK Zrinjski 2010 je preuzeo organizaciju turnira grupe B u kojoj su se našli ŽKK Mladi Krajišnik, ŽKK Play Off i domaćin ŽKK Zrinjski 2010.

Dan uoči održavanja turnira ekipa ŽKK Mladi Krajišnik je otkazala sudjelovanje na završnom državnom turniru za juniorke KS BIH zbog tehničkih problema. Tako da je utakmica između ŽKK Play Off i ŽKK Zrinjskog odlučivala o direktnom ulasku u finale.

Utakmicu koja je bila zakazana u 18:00 sati u SD Bijeli Brijeg potpuno zasluženo je slavila ekipa ŽKK Zrinjski 2010 rezultatom 84:61. Plemkinje su odličnom igrom postavile svoj ritam od prve minute na koji ekipa iz Sarajeva nije imala odgovor. Veliki broj izgubljenih lopti od strane gostiju, plemkinje su odlično iskoristile i dominantno ušle u finale državnog prvenstva KSBIH. Ovom pobjedom ŽKK Zrinjski 2010 se pridružio izuzentom uspjehu kadetkinja koje su također ušle u finale državnog prvenstva.

ŽKK Zrinjski 2010: Hadžihusejnović 30, Lončar 7, Leko 17, Džidić 3, Lasić 8, Bernadić 2, Mihalj 17, Stanić, Zelenika, Ereš.
Trenerica Nikolina Pandža.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

ŽKK Play Off: Šejla Bujak 6, Lejla Hodžić 4, Dalila Slatina 14, Irma Musić 2, Nejra Milavica 8, Danijela Rebić 4, Zara Hrapović, Iman Alimanović 2, Amina Ruhotina 10 i Azra Nikšić 11.
Trenerica: Azra Alispahić.

Top Komentari

Realist
Bravo cure
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi