Sjajni Ivan Karačić vodio Široki do pobjede u Mrkonjić Gradu

Prvenstvo BiH, 11. kolo

Sjajni Ivan Karačić vodio Široki do pobjede u Mrkonjić Gradu

Mladost je u sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu ugostila ekipu Širokog Brijega u okviru 11. kola prvenstva BiH. Širokobriježani su na kraju slavili sa 71:77 i na taj način, nakon nekoliko loših rezultata, uspjeli vezati tri pobjede u domaćem šampionatu.

Prva četvrtina je donijela izuzetno neizvjesnu košarku, pa se u drugi period ušlo neriješenim rezultatom (19:19). I u drugoj četvrtini se gledala slična slika, ali Široki uspijeva riješiti prvo poluvrijeme u svoju korist, rezultatom 36:38.

Gosti su do kraja treće četvrtine uspjeli povisiti prednost na plus pet, ali je susret bio daleko od riješenog.

Zadnji period je donio pokušaje Mladosti da dođe do pobjede, ali je Široki odličnom serijom u samom finišu riješio sve dileme oko pobjednika.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjedničku ekipu je predovdio fantastični Ivan Karačić koji je upisao 27 poena i 11 skokova. Dobru partiju je pružio i Markus Lončar sa 13 poena, dok je 12 dodao Mikulić.

U ekipi Mladosti se istakao Knežević sa 20 poena, a 14 je ubacio Mijović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti