Sloboda na krilima publike do pobjede nad Mladosti
Tuzlaci prekinuli niz od pet poraza

Sjajna košarkaša predstava u Mejdanu

Sloboda na krilima publike do pobjede nad Mladosti

E. Dindić, foto: E. Dindić

Sjajna košarkaška partija u okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše viđena je večeras u Mejdanu. Snage su odmjerili Sloboda i Mladost iz Mrkonjić Grada, a nakon velikog preokreta slavili su domaći košarkaši rezultatom 94:88 (38:47).

Počeli su domaći košarkaši sjajno, međutim gosti iz Mrkonjić Grada brzo su preokrenuli utakmicu u svoju korist. Nakon velike borbe na poluvremenu ekipa Mladosti je imala prednost od 47:38.

U drugom poluvremenu domaći košarkaši na sve načine pokušavaju da uhvate priključak za gostima, koji su u jednom trenutku imali i 13 poena prednosti. Međutim, budi se domaća publika koja naprosto nosi domaće košarkaše, koji na četiri minute do kraja susreta dolaze u egal pri rezultatu 77:77.

Sloboda je minut do kraja susreta vodila sa tri poena razlike, ali Petrov trojkom Tuzlacima donosi prednost od 90:84, koja je na kraju bila nedostižna za ekipu iz Mrkonjić Grada. Na kraju teško izborena pobjeda domaćih košarkaša rezultatom 94:88, i prekinut niz od pet uzastopnih poraza.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):


Za domaću ekipu Almir Hasandić je postigao 26 poena, Enes Latifagić je dodao 19 a pratili su ih Nedžad Muratović sa 17 i Dejan Petrov sa 13. Kod gostiju iz Mrkonjić Grada bolji od ostalih su bili Knežević je postigao 28. Dumić je dodao 24, a Majić se zaustavio na 14 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi