Sliško: Pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da dođu večeras da zajedno ispišemo historiju
Dugogodišnja košarkašica, a danas prva saradnica predsjednika RMU Banovići govorila je za SportSport.ba o velikim uspjesima kluba.

RMU Banovići večeras imaju "meč loptu"

Sliško: Pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da dođu večeras da zajedno ispišemo historiju

E. Dindić

Košarkašice RMU Banovića igraju zaista maestralnu sezonu, u velikoj seriji su pobjeda, i čini se da ih ne može ništa zaustaviti.

Kup je već osvojen i arhiviran, a sjajne košarkašice iz Banovića na pragu su duple krune s obzirom da vode 2:0 u seriji protiv ekipe Play Offa iz Sarajeva i večeras u 20:15 imaju prva meč lopta za duplu krunu, kao i priliku da kompletiraju, slobodno možemo reći, sezonu iz snova.

Tim povodom za SportSport.ba govorila je Jasna Sliško, dugogodišnji kapiten i košarkaš ove ekipe, a sada prvi suradnik predsjednika kluba gospodina Zijada Bečića.

Dugo godina ste na raznim funkcijama u klubu, volite ovaj klub dajete 200 posto za njega, kakav je osjećaj biti nadomak duple krune u prvenstvu Bosne i Hercegovine ?

"Što da vam kažem 26 godina sam u klubu, od svoje šete godine sam članica RMU Banovići i kada pogledam na taj period osjećam se zaista ponosno na sve ove godine provedene u klubu. Prije četiri godine morali smo krenuti od nule, na čelu sa našim predsjednikom gospodinom Zijadom Bečićem. Potrudio se zaista da imamo odlične uslove, što mu igračice zajedno sa trenerom zaista vraćaju u najboljem omjeru, što se vidi na rezultatima. Moram da iskoristim ovu priliku i da se zahvalim svim našim sponzorima, a posebno generalnom RMU Banovići, koji je tu za nas u svakom trenutku i zaista hvala im od srca na svemu što rade za nas svih ovih godina."

Igrate sezonu iz snova, osvojili ste sve što se može osvojiti i večeras imate priliku da stavite tačku na i, na sezonu iz snova ?

"Znate kako, da bismo pričali o ovoj sezoni, moramo se vratiti u 2014. godinu, kada smo došli na čelo kluba. Hiljadu problema, hiljadu rješavanja i na kraju smo uspjeli da to sve popeglamo i napravimo stabilan klub. Onda dolazi ta famozna 2015. godina gdje smo uspjeli da osvojimo titulu, koju su nam nepravedno oduzeli nakon dva dana. To je sigurno bio jedan od najgorih osjećaja u mom životu, a sigurno da onima koji su to uradili nikada nećemo zaboraviti. Ali da zaboravimo ružne stvari, kako i sami vidite igramo sezonu gdje nemamo poraza i imamo priliku da sutra tačku na i stavimo na, slobodno možemo reći, historijsku sezonu košarke u Banovićima. Moram da dodam da rijetko koji sportski kolektiv može da se pohvali rezultatima koje imaju naše košarkašice i zaista mi u klubu smo ponosni na te stvari".

Sigurno je zanimljivo da je trener iz Tuzle iako u klubu prevladava domaći kadar, kako košarkašica tako i ljudi u Upravi kluba?

"Goran Jurčenko je prije svega veliki čovjek, prijatelj pa onda tek trener u klubu. Poznajemo se iz doba kada sam ja još išla u Gimnaziju Meša Selimović, a on je tada bio trener Jedinstva Trocal kojeg je zaista uspješno vodio. Posjeduje zaista veliko košarkaško znanje i autoritet i kada spojite to dvoje pehar je neminovan".

Dugo vremena ste bili kapiten ekipe i prva uzdanica tima, međutim prije šest mjeseci ste se zbog povrede koljena oprostili od igranja košarke, te predali kapitensku traku Maidi Rahmanović. Dali vam nedostaje teren?

"Prvo da kažem Maja je zaista moja dobra prijateljica, i ponosna sam što je baš ona naslijedila kapitensku traku. Radimo zajedno u našoj školi košarke, zajedno sa Danirom Musić i moram naglasiti da su one moj veliki oslonac u svemu. Kada Maja digne pehar, kao da sam ga ja digla, jer mi u klubu živimo kao jedna porodica, gdje je sigurno najbitnije uvažavanje i poštovanje jer bez toga nema rezultata, a to je na visokom nivou kod nas."

Planirate iduće sezone da odete i korak dalje, zaigrate u WABA ligi, pa kakvi su vam planovi što se tiče igranja te lige ?

"Što se tiče WABA lige imali smo mi poziv i mnogo prije, ali smatrali smo da ne treba žuriti. U našim planovima je svakako i korak dalje za iduću sezonu i imamo želju da se sa trenutnim rosterom, i ako bude potrebno par pojačanja, okušamo u nadmetanju sa najjačim ekipama u regionu. Moram da dodam isto da je naša Opština Banovići uvijek bila tu za nas i pomagala nam, a nadam se da će nam za igranje ovog zaista zahtjevnog takmičenja za iduću sezonu pomoći u još većem obimu jer će igranje ove lige predstavljati veliku čast za naš kraj. Zamislite iduće sezone Crvena Zvezda, Partizan, Beroe, Celje, Budućnost iz Podgorice i još mnogi velikani će gostovati u Banovićima, što nas obavezuje da klub dignemo na još veći organizacijski nivo."

Vratimo se finalu prvenstva protiv Play Offa, danas je dan D, prva meč lopta za prvu košarkašku titulu u historiji Banovića ?

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Mi večeras ispisujemo historiju slobodno možemo da kažemo, jer ovo nije samo pobjeda nas žena kao kolektiva, nego pobjeda našeg kraja, našeg grada i općine. Nikada se nije desilo da neko u sezoni ima 26 odigranih utakmica i svih 26 pobjeda, nadamo se da će večeras jubilarna 27 doći kao šlag na tortu. Nikada se nešto slično nije desilo našoj opštini i gradu što se tiče sporta, a ako ćete i iskreno u zadnjih 10 godina mi smo najljepša stvar koja se desila ovoj opštini. Koristim ovu priliku da pozovem sve naše vjerne navijače, ljubitelje košarke da dođu večeras u dvoranu u Banoviće i budu naš šesti igrač onako kako samo oni to znaju"

Podsjetimo treća utakmica između RMU Banovići i Play Offa na rasporedu je večeras sa početkom u 20:15h.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi