Luka Dončić i društvo ostali bez medalje

Mills im ubacio 42 poena

Luka Dončić i društvo ostali bez medalje

E. Škorić

U utakmici za bronzu Australija je uvjerljivo slavila protiv Slovenije sa 107:93.

Slovenci su imali dobar turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali ostali su bez medalje.

Izgubili su u drami od Francuske polufinale, a danas su nakon još jedne dobre utakmice doživjeli poraz od raspucane Australije, koja je u finišu slomila otpor rivala.

Australci bolje otvaraju meč, a na kraju prve dionice imali su vodstvo 20:19. Slovenci dobro kreću u drugu dionicu, no onda je uslijedio pad i na krilima nevjerovatnog Pattyja Millsa Australci na odmor odlaze sa plus osam - 53:45.

Do kraja trećeg perioda igre Australija je zadržala prednost. Vraćaju se na krilima Dončića Slovenci u zadnjoj dionici, prilaze na samo tri poena razlike, no onda opet serija Australije koja je otišla na dvocifrenu prednost i više nije bilo povratka.

Mills je ubacio čak 42 poena i imao je devet asistencija, dok je Ingles dodao 16 poena uz devet skokova. Dončić je meč završio s 22 poena, osam skokova i sedam asistencija. Prepelič je ubacio 18 poena.

Podsjetimo, zlatnu medalju osvojila je Amerika koja je jutros pobijedila Francusku u velikom finalu.

Top Komentari

vitez_bosnjo
Koja je bila bosna?
2 11
Realist
Ne znam sta ste se svi naperili na Dončić. Decko se 22 god igra bolje nego skoro svi NBA igraci (mozda su dvojica bolja),a sigurno ce bit najbolji europljanin ikad, a bit ce u top 10 NBA igraca u povijesti. Sa 18 god je vec imao euroligu i eurobasket, da bi poslje sam vodio Dallas u play off dvi godine i sad sto zavrsi 4 na olimpijadi sa reprezentacijom kao sto je Slovenija sad je to neuspjeh i kurcenje. Luka ce vladat svjetskom kosarkom narednih deset godina minimalno i postajat ce sve bolji i bolji tako da mu nitko nema pravo nista prigovorit
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi