Nevjerovatni Luka Dončić sam pobijedio Belgiju
Foto - FIBA

Slovenija u četvrtfinalu Eurobasketa

Nevjerovatni Luka Dončić sam pobijedio Belgiju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa nakon što je danas u Berlinu  savladala selekciju Belgije rezultatom 88:72.

Aktuelni prvak Evrope je kao veliki favorit ušao u ovaj meč, ali Belgija se pokazala kao izuzetno žilav protivnik i tek u finišu meča Slovenija je uspjela da slomi otpor neugodnog rivala.

Slovenija dobro otvara meč. Veoma brzo su stekli dvocifrenu prednost (16:5) i kontrolisali su rezultat u prvoj dionici nakon koje su imali pet poena prednosti, 24:19.

Iako su Slovenci konstantno vodili i u drugoj dionici Belgija je konstantno prijetila i bila je veoma blizu. Nakon 20 minuta igre bilo je plus tri u korist Slovenije (44:41) te se ušlo u neizvjesno drugo poluvrijeme.

Slovenija je i tokom trećeg perioda imala prednost. Bile su to preslikane scene iz prvog dijela, a na kraju trećeg perioda i dalje je bilo tri poena prednosti (63:60).

Belgija poenima Kevina Tumbe na otvaranju posljednje dionice po prvi put na današnjem meču dolazi do vodstva (64:63).

Luka Dončić nije imao pravu pomoć i zbog toga je Belgija konstantno bila blizu, Međutim, raspoložena zvijezda Dallas Mavericksa je održavala prednost svog tima sjajnim potezima i Slovenija je na kraju uspjela slomiti otpor žilavih Belgijanaca.

Slovenci su na kraju došli do pobjede i sada čekaju protivnika u polufinalu, a u njemu će igrati s boljim iz duela Ukrajine i Poljske.

Luka Dončić predvodio je svoju selekciju u današnjem meču s 35 poena te po pet skokova i asistencija. Klemen Prepelič je dodao 13, Tobey 12, a Goran Dragič 11 poena.

Kod Belgije Lecomte je ubacio 16, a Gillet 15 poena.

Promo

Top Komentari

Baboisback
Ja sam samo dosao da hebem mamu Fuadu Colpi. Smece smrdljivo
6 0
SarajFK
Sto ostali nisu igrali?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi