Slovenija na krilima Dončića savladala Italiju u utakmici za plasman

Sjajna partija Slovenije

Slovenija na krilima Dončića savladala Italiju u utakmici za plasman

Esmer Oštraković

Reprezentacija Slovenije ostvarila je pobjedu u utakmici za sedmo mjesto protiv Italije, a konačan rezultat bio je 89:85.

Sjajnu utakmicu odigrale su obje selekcije, a na kraju su za četiri poena bolji bili Slovenci koji su ostvarili pobjedu.

Prva četvrtina bila je dosta izjednačena, ali je otišla na stranu Italije koja je imala prednost od 18:15.

Slovenci su zaigrali dosta bolje u drugoj četvrtini i zasluženo su na odmor otišli sa vodstvom, minimalnim, ali ipak vodstvom.

Naime, Slovenija je drugu četvrtinu dobila sa 27:23, a u konačnici je to značilo da se na odmor odlazi pri rezultatu 42:41 u korist Slovenije.

Oglasi

Treću četvrtinu su ponovo fenomenalno odigrali Slovenci koji su upravo tu napravili prednost koja je na kraju bila ključna

Ovu dionicu igre dobili su Slovenci sa 28:19 i tako sa vodstvom od 70:60 ušli su u posljednji period igre.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Italije je odigrala dobro, ali to nije bilo dovoljno da na kraju ostvare pobjedu na ovoj utakmici.

Najefikasniji kod Slovenije bio je Dončić sa 29 ubačenih poena, a kod Italije je najbolj bio Spissu koji je ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi