Službeno: Poništena sezona u ABA Ligi

Nema prvaka, nema ispadanja

Službeno: Poništena sezona u ABA Ligi

Sezona u ABA Ligi je službeno poništena, prvak neće biti proglašen niti će biti timova koji ispadaju iz lige, objavljeno je na službenoj stranici ovog natjecanja.

Kako se i očekivalo, sezona 2019./2020. u ABA ligi okončana je bez prvaka, a na burnoj sjednici odlučeno je da niko neće ispasti iz lige i da će se proširiti s dva najbolja kluba iz ABA 2 lige. To su Borac iz Čačka i Split.

Za odluku je bila dovoljna većina, ali klubovi su odlučili da se sezona ne nastavi. Sjednica skupštine je bila mnogo burnija nego što se očekivalo, ali je na kraju odlučeno da će ova sezona ostati bez prvaka i da nitko neće ispasti. Osam glasova je bilo za to da ne bude proglašen prvak, dok su Partizan i Igokea glasali da prvak ipak bude proglašen.

Ta je odluka bila očekivana poslije odluke Eurolige da u elitnom europskom natjecanju i Eurokupu igraju iste momčadi kao prethodne sezone pa je izostao taj dio natjecateljskog motiva. Uz to, gotovo sve ekipe u ABA ligi su u financijskim problemima, zbog čega su morale raskinuti ugovore s nekim igračima kako bi opstale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi