Sokolović: Bit će teško, Široki igra odličnu i modernu košarku
Aleksandar Sokolović će u odsustvu Smajlagića i Pandurića morati preuzeti još veći teret na svoja leđa.

Playmaker Plemića uoči gostovanja Širokog

Sokolović: Bit će teško, Široki igra odličnu i modernu košarku

Košarkaši HKK Zrinjskog i HKK Širokog sutra će u velikom hercegovačkom derbiju u okviru 10.kola košarkaške Premijer lige zatvoriti 2018.godinu. Derbiju koji će se u 18h odigrati u mostarskoj dvorani na Bijelom Brijegu.

Gosti iz Širokog Brijega igraju sjajno ove godine. Momci Danijela Jusupa prvi su na premijerligaškoj ljestvici a za svojim pojasom već imaju skalp jednog od najvećih papirnatih favorita lige sarajevskih Sparsa koje su prije dva kola uvjerljivo savladali u njihovoj dvorani na Grbavici. 

Zrinjski igra u dobroj formi no momčad Hrvoja Vlašića ponovno su pogodile ozljede. U pobjedi protiv Rogaške sve bolji Luka Pandurić ozlijedio je koljeno i još uvijek je nepoznata težina i priroda njegove ozljede. Uz Svena Smajlagića koji je aut već nekih dva tjedna to će biti ozbiljan hendikep za aktualne prvake a Vlašić će od bekova u ozbiljnijoj rotaciji na raspolaganju imati samo Šutala i Sokolovića. Gosti u Mostar dolaze bez kalukalcija a sigurno je kao u uvijek da će imati i veliku podršku svojih navijača koji će doći u Mostar.

Aleksandar Sokolović koji će sutra biti oslonac igre Mostaraca u najavi ovog derbija za SportSport.ba kaže slijedeće:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Izgleda da nam se ponavlja decembar od prosle godine, odlične utakmice i dobri rezultati plaćeni povredom. Jako ce nam Luka faliti koliko god njegova ozljeda bila teška i bilo dugo odsustvo. Posljednje kolo prvog dijela i utakmica za prvo mjesto dovoljno je velik motiv. Svi to želimo ali naglašavam da će sutra biti izuzetno teško što zbog našeg zdravstvenog stanja ali i s ozbirom da igramo protiv odlične ekipe Širokog. Imaju odličan fizićki potencijal i igraju suvremenu košarku koja se sve cesce viđa u Evropi. Puno preuzimanja, trčanja i vrlo pokretnih napada. Skok i organiziran napad su ključ utakmice. Volio bih da bude puna dvorana, prije svega da uživaju u dobroj sportskoj predstavi ali i da nam pomognu da završimo ovu uspješnu godinu s pobjedom" - najavio je organizator igre Plemića sutrašnji hercegovački derbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti