Bh. košarkašice nastup na Svjetskom prvenstvu okončale visokim porazom od SAD-a
FOTO: FIBA

Sa pet poraza idemo kući

Bh. košarkašice nastup na Svjetskom prvenstvu okončale visokim porazom od SAD-a

H. Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je posljednji susret na Mundobasketu u Australiji.

U petom kolu grupe A protivnik je bila selekcija SAD-a koja je apsolutni vladar svjetske ženske košarke, a konačan rezultat je bio 121:59 za Amerikanke.

Prva četvrtina ponudila je brzu košarku s obje strane. Naše djevojke nisu griješile toliko kao u prethodnim utakmicama, ali Amerikanke su jendostavno od samog početka pokazale zašto su svjetska sila i prvi period su dobile rezultatom 15:33.

Opis nije dostupan.

Drugu četvrtinu otvaramo sa nekoliko grešaka, naravno Amerikanke to kažnjavaju laganim poenima. Pred kraj četvrtine i mi smo poenima Elez iKnežević napravili seriju 7:0, ali i to Amerikanke brzo prekidaju i odlaze na 51:24, do kraja poluvremena još nekoliko lijepih akcija naših protivnica za 31:63 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Treću četvrtinu smo otvorili sa nekoliko lijepih akcija i poena Knežević i Elez, trojku je ubacila i Jones, međutim za brzu u efektnu igru Amerikanki nije bilo odbrane. I u trećem periodu Amerikanke su povećavale svoju prednost i na kraju pomeute četvrtine rezultat je glasio 44:92.

Oglasi

Opis nije dostupan.

U posljednjoj četvrtini slična igra na parketu, Amerikanke su psotizale lagane poene, naše djevojke su se većinom mučile u napadu do konačnih 121:59.

U našoj selekciji najbolja je bila Nikolina Elez sa 19 poena i četiri skoka, dobru rolu je imala i Nikolina Knežević sa 11 poena i tri asistencije. Umorna i vidno iscrpljena Jonquel Jones je susret završila sa sedam poena i deset skokova.

Kod Amerikanki prvo ime bila je Kelsy Plum sa 17 poena i sedam asistencija, Breana Stewart je ubacila 15 poena i dodala sedam skokova.

Opis nije dostupan.

Naše djevojke su tako historijski nastup na Mundobasketu završile sa pet ubjedljivih poraza, iako nas je FIBA prije početka prvenstva smatrala sedmim favoritima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Nakon povratka iz Australije treba uraditi dobru analizu dešavanja na Svjetskom prvenstvu.

Novi izazovi za našu reprezentaciju stižu već u novembru kada se nastavljaju kvalifikacije za Eurobasket, gdje smo u dobroj poziciji jer u prva dva kola imamo dva trijumfa među kojima je i pobjeda protiv Belgije.

DATUM DAN SAT TIM 1 TIM 2 REZULTAT
22.09. ČET 02:30 BiH Portoriko 58:82
23.09. PET 06:30 Kina BiH 98:51
24.09. SUB 10:00 BiH Južna Koreja 66:99
26.09. PON 03:30 Belgija BiH 85:55
27.09. UTO 06:00 SAD BiH 121:59

Promo

Top Komentari

Prazina
Dođeš na Mundial, odigraš rekreativno 0:5 uz koš razliku skoro pa -200, zabaviš se malo, dobro meziš i savez ti mora da uplati koju paru. Zaslužila si ipak si u 12 najboljih. I sad ko je tu lud?
4 0
axel42
Kanta za nabijanje!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi