Španci zamalo prokockali pobjedu protiv Latvije

Ipak nisu dozvolili novi šok

Španci zamalo prokockali pobjedu protiv Latvije

Nakon neočekivanog poraza od Ukrajine prije tri dana, malo je nedostajalo da košarkaška reprezentacija Španije svojim navijačima priredi još jedno negativno iznenađenje.

Španci su na svom terenu jedva savladali Latviju rezultatom 85:82, iako se većim dijelom utakmice činilo da imaju sve u svojim rukama.

Španci su nakon prve četvrtine vodili sa 26:20, a na poluvremenu su imali +14 (51:37). Čuvala je Španija dvocifreno vodstvo, a početkom četvrte četvrtine je vodila sa 78:64 i činilo se da je utakmica završena.

Međutim, uslijedio je veliki povratak latvijskih košarkaša koji su pred sami kraj utakmice čak stigli i do potpunog preokreta te poveli sa 82:81, ali su Španci do kraja ipak napravili seriju 4:0 i došli do pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Joaquin Colom sa 18, Pierre Oriola sa 15 i Javier Beiran sa 14 poena. Latviju su predvodili Janis Strelnieks i Janis Timma sa po 20 poena, tok je Martins Meiers zabio 16.

Španija i dalje zauzima prvo mjesto u grupi I drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa omjerom 7-1, dok je Latvija druga sa omjerom 5-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi