Španci bez najvećih zvijezda na Eurobasket: Ovo je konačan spisak selektora Scariole

Otpala još dvojica

Španci bez najvećih zvijezda na Eurobasket: Ovo je konačan spisak selektora Scariole

Edmir Škorić

Španska košarkaška reprezentacija spremna je za Eurobasket, a selektor Sergio Scariolo objavio je konačan spisak.

Španci sele u Tbilisi (Gruzija) i spremni su za mečeve grupne faze Eurobasketa, a Scariolo je danas objavio 12 igrača na koje računa.

Playmaker Juan Nunez i centar Fran Guerra otpali su sa spiska. Obojicu ih je Scariolo nahvalio, kazao da su sjajni košarkaši i osobe, ali da im nedostaje još malo međunarodnog iskustva.

Scariolo je pozvao sljedeće igrače: Lawrence Brown, Alberto Diaz, Jaime Fernandez, Dario Brizuela, Rudy Fernandez, Xavi Lopez-Arostegui, Jaime Pradilla, Joel Parra, Juancho Hernangomez, Sebas Saiz, Usman Garuba, Willy Hernangomez.

Španci bez Eurobasket idu bez braće Gasol, nema ni povrijeđenog Sergija Llula, nedostaje i Ricky Rubio, Victor Claver, Alex Abrines...

Španija na Euru starta 1. septembra utakmicom protiv Bugarske. Osim Bugarske, sastaće se još s Turskom, Belgijom, Crnom Gorom i domaćinom Gruzijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti