Španija na Svjetskom prvenstvu!
Španci su jedna od reprezentacija koja je najviše izgubila ratom FIBA i Eurolige. Ipak, uspjeli su da prođu dalje sa praktički C selekcijom

Trijumom nad Ukrajinom osigurali plasman u Kinu

Španija na Svjetskom prvenstvu!

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije pobijedila je večeras selekciju Ukrajine rezultatom 72:68 i na taj način ova selekcija je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Kinu.

Uz dosta muke Španci su stigi do pobjede protiv Ukrajinaca koji će se do kraja boriti za plasman dalje sa Latvijom i Crnom Gorom.

Španci su kontrolisali rezultat u prvom poluvremenu. Bili su bolji tim i na odmor su otišli sa osam poena prednosti, 39:31.

Međutim, Ukrajina im je uspjela da zakomplikuje život. Iako su većinom Španci vodili, gosti uspijevaju u jednom trenutku doći do izjednačenja na sredini posljednje dionice (60:60).

Ipak, Španija je uspjela da slomi otpor večerašnjeg rivala i da dođe do pobjede koja ih vodi na SP, iako je Ukrajina imala šut za tri koji im je mogao donijeti pobjedu.

Jaime Fernandez je predvodio domaće sa 17 poena, dok je kod Ukrajine Vyacheslav Bobrov ubacio 21 poen.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi