Sparsi na plus osam  protiv Podgorice u polufinalu ABA 2 lige
Foto - ABA liga

Pobjeda sarajevskog tima

Sparsi na plus osam protiv Podgorice u polufinalu ABA 2 lige

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su u Morači ekipu Podgorice rezultatom 72:64 i stekli su osam poena prednosti pred revanš susret koji se igra za dva dana.


Sarajevski tim je od prve minute kontrolisao rezultat. Tokom prve dionice su imali i 13 poena prednosti, a usprkos blagim padovima u igru nakon deset minuta igre bilo je plus 10 za bh. tim, 19:29.

Nastavili su Sparsi sa odličnom igrom i u drugoj dionici. Prednost je išla i do 15 razlike, igrali su jako dobru timsku košarku, a na poluvrijeme se odlazi sa 14 poena prednosti u korist Sparsa, 32:46.

Maksimalna razlika u ovom meču je išla do 16 poena tokom treće dionice, ali naravno domaća ekipa se nije predavala i pokušavala je na sve načine da se vrati u meč.

Do kraja treće dionice Podgorica je uspjela da smanji razliku. Na ulasku u posljednji period gosti iz Sarajeva su imali deset poena prednosti, 46:56.

Međutim, nije moglo bez uzbuđenja u ovom susretu. Podgorica se uspjela potpuno vratiti u igru i na dvije minute prije kraja dolazi na samo četiri poena prednosti, 61:65.

Hasandić potom pogađa tri bacanja koja je iznudio i ponovo povećava prednost, Sparsi su odbranili napad, a zatim Hasandić pogađa sjajnu trojku za 10 poena prednosti, 61:71.

Do kraja meča svaki poen je bio bitan. Kamenjaš je pogodio jedno bacanje za plus 11, a domaći su na kraju uspjeli da u posljednjim sekundama preko Musića smanje razliku na konačnih minus osam, 64:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sparse je do pobjede vodio Ammar Gegić sa 20 poena, Almir Hasandić je dodao 16, a dvocifreni su bili još Kamenjaš sa 12 i Klavžar sa 11 koševa.

Kod Podgorice Čarapić je ubacio 14, Musić je dodao 12, a Tmušić 11 poena.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
bravo momci
10 0
Hehehehrvtbr
Bravoo!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi