Spars Realway pružio dobar otpor ali ipak doživio poraz u Skoplju

ABA 2 liga, 13. kolo

Spars Realway pružio dobar otpor ali ipak doživio poraz u Skoplju

Košarkaši Spars Realwayja doživjeli su večeras novi poraz u okviru ABA 2 lige. 

Bolji od bh. predstavnika ovog puta je bio tim MZT Skoplje koji je slavio sa 73:64.

MZT je u samom vrhu ABA 2 lige i bio je veliki favorit večeras na domaćem parketu ali Sparsi su ipak pružili jako dobar otpor i na kraju mogli možda napraviti i iznenađenje.

Prva dionica pripala je našem timu koji je slavio sa 23:14, ali presudna u ovom susretu bila je druga koju je domaći tim dobio sa čak 24:9 i prešao u vodstvo.

U drugom poluvremenu domaći uspjijevaju da održe stečenu prednost i na kraju slave trijumf od devet koševa razlike.

Ovo je za MZT deseta pobjeda ove sezone a ima i tri poraza dok su Sparsi doživjeli već 12-ti poraz uz samo jedan trijumf.

Domaće je do pobjede večeras vodio Damjan Stojanovski sa 17 poena, dok je Marin Mornar dodao koš manje. Kod Sparsa najefikasniji je bio Adin Vrabac sa 15 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

MZT Skoplje Aerodrom: Krstevski 8, Milošević 14, Magdevski 6, Harris 5, Stojanovski 17, Mornar 16, Hinds 7.

OKK Spars Realway: Strong 2, Zahiragić 6, Klavžar 2, Vrabac 15, Grubelič 3, Polutak 4, Memić 2, Kamenjaš 11, Buza 10, Đekić 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi