Sparsi i dalje bez pobjede, Dynamic slavio u Sarajevu

8. kolo ABA lige 2

Sparsi i dalje bez pobjede, Dynamic slavio u Sarajevu

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa večeras su u Sarajevu poraženi od Dynamica sa 81:75 u meču osmog kola ABA lige 2.

Košarkaši beogradskog Dynamica otvorili su bolje večerašnju utakmicu i nakon prve dionice imali su prednost od 27:20. Ipak, u drugoj četvrtini Sparsi su zaigrali mnogo bolje.

Sarajevski tim je diktirao tempo na terenu i uspio da dođe do preokreta. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 45:43 za Sparse. Bh. tim je nastavio s dobrom igro i u trećoj dionici.

Sparsi su imali prednost na svojoj strani, ali bilo je jasno da nas očekuje veoma uzbudljiva završnica. Bh. tim je uspio da čuva prednost, ali su pali u samoj završnici meča.

Dynamic je u posljednjih pet minuta utakmice uspio da ponovo dođe do prednosti. Četiri minute prije kraja gosti su vodili sa 73:67, ali su Sparsi pokušali da se vrate u meč.

Međutim, sarajevski tim nije imao snage za novi preokret, te su gosti uspisali pobjedu sa 81:75. Goste je do pobjede vodio Pašajlić sa 22 poena. U ekipi Sparsa istakao seVrabac sa 15 poena, dok su po 13 dodali Strong i Kamenjaš.

Sparsi ostaju prikovani za samo dno jer su i dalje bez pobjede, dok je Dynamic sada na učinku od četiri pobjede i četiri poraza.

ABA liga 2, 8. kolo:

Spars - Dynamic 75:81 (20:27, 25:16, 19:18, 11:20)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Spars: Strong 13, Klavžar 11, Vrabac 15, Grubelić 6, Ilić, Polutak 6, Memić 2, Kamenjaš 13, Vidović, Buza, Đekić 9.

Dynamic: Pašajlić 22, Glas 5, Vulikić 2, Beslać 11, Tomašević 12, Glišić 4, Ostojić 10, Paunović 2, Smiljanić 13, Vujović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi