Sparsi poraženi u Cetinju od Lovćena

Novi poraz sarajevskog tima

Sparsi poraženi u Cetinju od Lovćena

E. Čaušević

Košarkaši Sparsa poraženi su večeras u gostima kod Lovćena sa 82:66 u meču 21. kola ABA lige 2.

Sparsi su dobro igrali u prvoj dionici i čuvali su priključak za Lovćenom koji je vodio sa 20:19. No, ekipa iz Cetinja u drugoj dionici napravila je razliku koju Sparsi do kraja nisu stigli.

Lovćen je odlično igrač u drugoj četvrtfini, a na pauzu se otišlo kod rezultata 49:33 za domaći tim. Sparsi su u nastavku meča pokušali da se vrate rezultatski, ali to nisu uspjeli.

Domaći tim je čuvao prednost do kraja meča, te je na kraju slavio sa 82:66. Lovćen je peti na tabeli sa omjerom 10-11, dok su Sparsi predzadnji sa sedam pobjeda i 14 poraza.

Lovćen je u ovoj utakmici do pobjede vodio Popović sa 18 poena, dok je Đukanović dodao 16 poena. U ekipi Sparsa istakao se Adin Vrabac sa 16 poena.

ABA liga 2, 21. kolo:

Lovćen - Spars 82:66

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Lovćen: Latković 4, Allen 12, Mićović, Hadžibegović 10, Vrbica 8, Parača, Kovačević, Lopičić 12, Vučinić, Popović 18, Đukanović 16, Rakočević 2.

Spars: Strong, Zahiragić, Klavžar 6, Huseinspahić, Vrabac 16, Grubelić 5, Ilić, Polutak 6, Kamenjaš 10, Buza 14, Đekić 9.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti