Sparsi u vrlo neizvjesnom meču poslije produžetka porazili Zrinjski

Bh. derbi u 4. kolu ABA 2 lige

Sparsi u vrlo neizvjesnom meču poslije produžetka porazili Zrinjski

Ekipa sarajevskih Sparsa pobijedila je večeras u Sarajevu Zrinjski u bh. derbiju 4. kola ABA 2 lige nakon produžetka rezultatom 75:73.

Utakmica je zaista bila vrlo tvrda čitavim tokom. Igrale su se jake odbrane, dosta se griješilo u napadu, a poene su i jedni i drugi vrlo teško postizali.

Što bi rekli, susret je bio pravi ligaški, pa smo na kraju gledali vrlo zanimljiv finiš u kojem se do posljednje sekunde nije znao pobjednik, pa se na kraju otišlo u produžetke.

Prva dionica je pripala gostima iz Mostara koji su slavili sa 15:13, a u drugoj su Sparsi bili bolji sa 23:22. Baš kao i prva, tako je i treća pripala Zrinjskom koji je bio bolji 12:11, a u trećem periodu je viđen vrlo izjednačen susret i prava drama u finišu te je susret otišao u produžetak.

Tamo se ipak bolje snašla ekipa Sparsa koja je na kraju slavila sa 73:70 iako je i u produžetku bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno.

Inače, ovo je za Sparse već treća pobjeda u ABA 2 ligi, dok je Zrinjski upisao i četvrti poraz.

Domaće je do pobjede vodio Draško Albijanić sa 16 poena, dok je Durmo dodao 14, a Manjgafić 13. Kod Zrinjskog bolji od ostalih je bio Rodorović sa 18 poena, dok su Pandurić i Ramljak dodali po 14.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sparsi: Durmo 14, Vrabac 7, Jovanović 2, Grubelič 8, Manjgafić 13, Kamenjaš 2, Protić 11, Albijanić 16, Glogovac 2.

Zrinjski: Spieth 3, Smajlagić 7, Sokolović 10, Todorović 18, Šamadan 4, Miličević 1, Pandurić 14, Ljujić 2, Ramljak 14.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi