Spektakl u Draženovom domu, Ciboni luda završnica protiv Mege

ABA liga

Spektakl u Draženovom domu, Ciboni luda završnica protiv Mege

E. Škorić

Košarkaši Cibone ostvarili su pobjedu nad ekipom Mega Bemax sa 95:93 u 12. kolu ABA lige.

Cibona i Mega su ekipe iz donjeg dijela tabele i večeras su i jedni i drugi tražili petu pobjedu u regionalnom šampionatu, a na kraju je to pošlo za rukom domaćim košarkašima.

Prvi period igre okončan je minimalnim vodstvom Mege (24:23), ali je do poluvremena Cibona vratila vodstvo, pošto je rezultat pred odlazak na pauzu glasio 46:43.

U nastavku Cibona odlazi na plus 13, ali je u finišu meča Mega uspjela da se probudi i da se vrati, te zaostatak pusti na pet poena pet minuta prije kraja meča.

Mega je serijom 10:0 došla do 82:82, Cibona odlazi na plus četiri, no Mega se vraća i opet stiže na samo poen zaostatka u posljednje dvije minute. Bošnjak potom pogađa trojku i Cibonu primiče pobjedi.

Prava drama odvijala se u završnici meča, penali su bili ključni, a pobjedu ostvaruje zagrebačka momčad.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Melvin je ubacio 20 poena u pobjedi Cibone, Novačić 16, Žorić 15, Tomas 14, na drugoj strani Mushidi 26, Čančar 23, a Rebić 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi