Spisak Grčke za Mundobasket ledi krv u žilama

Grčki selektor na slatkim mukama

Spisak Grčke za Mundobasket ledi krv u žilama

S. Grebović

Igrač Milwaukee Bucksa, Giannis Antetokounmpo, je naravno prva zvijezda reprezentacije koja ima dva zlatna odličja sa Svjetskih prvenstava.

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Tanasis Skortopulos objavio je spisak igrača na koje računa za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se ovog ljeta igra u Kini.

Iskusni stručnjak je saopštio spisak od 18 igrača, a na njemu su sva trojica od braće Antetokounmpo. Pored njih tu su i članovi prve petorke Eurolige iz ove sezone, Nick Calathes i Kostas Sloukas.

Grci će igrati u grupi F, a za protivnike će imati selekcije Brazila, Novog Zelanda i Crne Gore sa kojom igraju prvu utakmicu na turiniru.

Mundobasket u Kini će biti odigran od 31. augusta do 15. septembra kada je na rasporedu veliko finale.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Konačan spisak izlgleda ovako:

Nick Calathes (Panathinaikos), Kostas Sloukas (Fenerbahce), Tyler Dorsy (Memphis), Janulis Larencakis (Panathinaikos), Jannis Atinau (Fos Provens), Antonis Koniaris (Olimpiyakos), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kostas Papanikolau (Olimpiyakos), Iannis Papapetrou (Panathinaikos), Jorgos Printezis (Olympiakos), Tanassis Antetokounmpo  (Panathinaikos), Panajotis Vasilopulos (Peristeri), Kostas Antetokounmpo  (Dallas), Dinos Mitoglou (Panatinaikos), Hristos Salustros (Peristeri), Iannis Bourussis (Zeijang) i Jorgos Papaianis (Panatinaikos).

Top Komentari

Romanus
Po meni je Srbija jaca sto se tice balkana, al et vidjet cemo
2 4
Hep333k
Mislim ja sto mi se danas krv u zilama zaledila. Sad mi je jasno.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi