Srbija bolja od Italije, vratili se Datome i Gallinari

Prijateljske utakmice

Srbija bolja od Italije, vratili se Datome i Gallinari

E. Škorić

Srbija je započela turnir Aus Tiget u Shenyangu rezultatom 71:65 nad Italijom.

Srbija je do sada osvojila svih sedam svojih pripremnih mečeva za Svjetsko prvenstvo, dok je Italija pobijedila četiri od devet, ali izgubila je posljednje četiri utakmice.

Srbiju je sa 15 poena predvodio Bogdan Bogdanović, dok je Stefan Jović dodao 11 uz 10 poena Nikole Milutinova, koji je zabilježio i sedam skokova.

Belinelli je na drugoj strani ubacio 18, dok su prve utakmice nakon oporavka od povreda odigrali Danilo Gallinari i Luigi Datome, koji su ubacili 11, odnosno sedam poena.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Srbija je imala 27:17 nakon prve četvrtine, na poluvremenu je bilo 47:34, da bi Italija napravila seriju 14:0 i preokrenula na 65:64, no na kraju je ipak pobjeda pripala izabranicima Saleta Đorđevića.

Turska je pobijedila Portoriko sa 72:64, dok je Brazil sa 90:85 bio bolji od Kine. Nijemci su sa 89:70 porazili Tunis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi