Nikola Jokić spremio zanimljivu osvetu
(Foto. EPA)

Nema izjava

Nikola Jokić spremio zanimljivu osvetu

M. Šljivak

Prva zvijezda reprezentacije Srbije je bez ikakve dileme centar Denver Nuggetsa Nikola Jokić.

Fantastični košarkaš bit će glavna uzdanica Orlova na Svjetskom prvenstvu u Kini i bez ikakve dileme Srbija će biti jedan od kandidata za zlatnu medalju.

Međutim, Jokić se tokom priprema, a najavio je da će tako biti i tokom Mundobasketa u Kini, odlučio na zanimljiv potez.

Centar Nuggetsa odbija davati izjave srbijanskim medijima, a razlog je sasvim jasan. Tokom kompletne sezone oni su ga nazivali izdajnikom i kako traži izgovore da ne igra za reprezentaciju.

Jokić je na kraju odlučio da se osveti. Srbijanski novinari neće imati priliku da razgovaraju sa Nikolom u narednom periodu, a vidjet ćemo dokad će šutnja trajati.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, Jokić je u ljeto prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor sa Nuggetsima vrijedan 148 miliona dolara, a već u prvoj sezoni nakon potpisa je pokazao zašto je dobio toliki novac.

Igrao je zaista čudesno. Dobio je poziv i za All Star, a prosječno je bilježio 20.1 poen, 10.8 skokova i 7.3 asistencije po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi