Nokaut od kojeg će se teško oporaviti: Nikola Jokić i saigrači ispali sa Eurobasketa!

Italija priredila senzaciju

Nokaut od kojeg će se teško oporaviti: Nikola Jokić i saigrači ispali sa Eurobasketa!

E. Škorić

U pretposljednjem meču osmine finala na Evropskom prvenstvu Italija je priredila senzaciju, pobijedila Srbiju sa 94:86 i prošla u četvrtfinale.

Srbija je predvođena Nikolom Jokićem slovila za jednog od glavnih favorita za trofej na Eurobasketu, pa je shodno tome prije duela s Italijom bila apsolutni favorit, no sport i volimo zato što su čuda moguća.

Italijani su odigrali maestralan meč i zasluženo došli do jedne od najznajačajnijih pobjeda posljednjih godina.

Srbi su bolje otvorili meč, te su već u prvoj dionici imali dvocifrenu prednost (22:11), a na kraju tog perioda igre bilo je 28:20.

U drugoj četvrtini Srbija ponovo ide na dvocifrenu prednost, bilo je +12, no do odlaska na odmor Italijani su prepolovili zaostatak (51:45).

U nastavku je Srbija padala, a Italijani sjajnim procentom ubačenih trojki pravili razliku u svoju korist.

Odličnim otvaranjem zadnje četvrtine, italijanski košarkaši prelaze u vodstvo, a sa nekoliko vezanih trica stižu na +12 sredinom tog perioda igre, zbog čega je Svetislav Pešić morao reagovati i u igru vratiti Jokića, te najjaču petorku koju je imao.

Srbija je imala sve manje vremena, a Italijani nisu odstupali od svoje organizovane igre u oba pravca, što im je bilo dovoljno da zadrže prednost i da prirede veliku senzaciju drugog dana nokaut faze na EP.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, koja je nakon velike drame juče pobijedila Tursku, dok će u ostalim parovima četvrtfinala igrati Slovenija i Poljska, Španija i Finska te Njemačka i bolji iz duela Grčka - Češka koji se igra večeras.

Jokić je ubacio 32 poena, imao i 10 skokova, ali nije bilo dovoljno danas za Italijane. Na drugoj strani Melli i Spissu ubacili su po 21 poen, a Fontecchio 19. Dvocifren je sa 15 poena bio i Polonara. Osim Jokića, dvoznamenkast broj poena ubacili su jedino još Micić (16) i Kalinić (12).

Top Komentari

user1571956549
TEGELTIJAAAA .... Basum Sagosum za Srbiju ahahahahahahahahahahahahahah......
35 2
Mostarac94
NATO upravo javio da se srbija spustila na zemlju hahahahahahahahahahhahahahahah
31 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi