Sve u dvorani je "eksplodiralo" zbog Bogdanovića, srbijanski komentatori "pali u trans"

Fantastičan meč Srbije i Litvanije

Sve u dvorani je "eksplodiralo" zbog Bogdanovića, srbijanski komentatori "pali u trans"

Endin Čaušević

Ljubitelji košarke mogu da uživaju u spektakularnom meču Srbije i Litvanije u polufinalu Svjetskog prvenstva. Litvanci su sjajno otvorili meč, no kada je stao šut za tri poena počela, a u dvorani je sve "eksplodiralo" nakon poteza Bogdana Bogdanovića.

Litvanija je furiozno krenula u meč i u prvih pet minuta iz četiri pokušaja pogodila je četiri trojke i vodila sa 20:15, ali se Srbija nije predavala.

Kada je stao Litvance šut za tri poena sjajnom igrom Srbija je došla do preokreta i značajne prednosti.

Srbi su igrali sjajno u drugoj dionici i u jednom trenutku su imali prednos od osam poena razlike.

Detalj koji je obilježio prvo poluvrijeme vidjeli smo tri minute prije kraja druge četvrtine kada je na scenu stupio izuzetno raspoloženi Bogdanović.

Oglasi

Nakon jedne kontre Bogdanović je pogodio trojku za 41:33 i izazvao je erupciju oduševljenja u dvorani navijača Srbije, ali i i komentarora iz ove zemlje.

No, to nije bilo sve od njega u prvom dijelu. U samom finišu Bogdanović je zabio još jednu sjajnu trojku s čak osam metara i odveo Srbiju na čak 11 poena prednosti (49:38).

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Inače, fantastičnni Bogdanović je u prvom poluvremenu upisao čak 18 poena i vodi hrabro svoj tim ka polufinalu Mundobasketa.

Litvanci se sigurno neće tako lako predati, a spektakl se nastavlja nakon desetak minuta odmora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti