Ohola izjava Amerikanaca kažnjena je na brutalan način - Pogledajte litvansko savršenstvo

Za njih drugi ne postoje

Ohola izjava Amerikanaca kažnjena je na brutalan način - Pogledajte litvansko savršenstvo

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Litvanije napravila je danas veliko iznenađenje pobjedom nad selekcijom Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 110:104. 

Litvanija je odigrala gotovo savršenu utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država. Pobijedili su prvog favorita turnira sa 110:104 i pokazali su da timska igra ipak nadvladava individualnu kvalitetu.

A danas je ova selekcija pokazala kako se igra timska košarka. Njom su od samog početka uništavali američke zvijezde, a kakvu partiju su pružili pokazuje činjenica da su se svi igrači ove selekcije upisali u strijelce osim Gabrielusa Maldunasa koji odlukom trenera nije ni igrao.

Koliko su Amerikanci bili uvjereni da će pobijediti dovoljno pokazuje izjava Anthonyja Edwardsa prije utakmice.

"Vjerujem u pobjedu. Samopouzdanje nam je na najvećem mogućem nivou. Nismo zabrinuti zbog momaka s druge strane", poručio je Edwards.

Oglasi

Na kraju se samo on i pojavio na utakmici od umišljenih NBA zvijezda. Ubacio je 35 poena, no nije mogao sam jer je ostatak tima zakazao.

Kada god bi se SAD približile Litvanci su našli način da pogode bitan šut i na kraju su izveli košarkaško savršenstvo za pobjedu i prvo mjesto u grupi.

Litvaniji slijedi četvrtfinalni duel sa selekcijom Srbije i to će biti još jedan izuzetno težak izazov.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Parovi četvrtfinala izgledaju ovako:

Litvanija - Srbija
SAD - Italija
Latvija - Njemačka
Kanada - Slovenija

Top Komentari

mrkva
Koliko Srbija ima srece... a i svjetsko je katastrofalno, sa Musom i Nurkicem u top 5 timova.
1 1
AlphaStrong
Nije bolest sve što boli....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi