Srbi ne znaju šta ih je snašlo, nestvarno je šta su Litvanci uradili u prvih pet minuta utakmice

Borba za polufinale Mundobasketa

Srbi ne znaju šta ih je snašlo, nestvarno je šta su Litvanci uradili u prvih pet minuta utakmice

Endin Čaušević

Košarkaši Srbije igraju trenutno utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv Litvanije koja je ponovo na fantastičan način otvorila utakmicu.

Jasno je da nas u okršaju Srbije i Litvanije očekuje pravi spektakl i borba do zadnje sekunde za mjesto koje vodi u polufinale Mundobasketa.

Na samom početku smo odmah vidjeli sjajnu košarku i nevjerovatno brz ritam s obje strane.

Međutim, ono što se posebno ističe su nevjerovatni Litvanci i njihovi šutevi za tri poena koji su ubitačno oružje ovog tima.

U prvih pet minuta meča Litvanija je uspjela da povede sa 16:12, ali jedan detalj statistike mnoge ostavlja bez teksta.

Oglasi

Naime, u prvih pet minuta meča Litvanci su već ubacili četiri trojke iz četiri pokušaja i trenutno su na 100% učinka što dovoljno pokazuje zbog čega je to najjače oružje u igri ovog tima.

Srbija igra odlično u odbrani, ali jednostavno nevjerovatno je kakve šuteve su Litvanci uspjeli da pogode na početku.

Ipak, Srbija je nakon toga zaigrala odlično i nije dopustila Litvancima da naprave veću prednost i došli su do 20:20. Ipak, Litvanci ponovo pogađaju jednu trojku sa 25:22.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Do kraja prve dionice Srbi su promašili nekoliko napad, no na kraju su i Litvanci malo stali, te imaju tek poen prednosti sa 25:24.

Sigurno nas do kraja meča čeka pravi košarkaški spektakl.

Top Komentari

Sektor10
Popustite malo sa bombasticbin naslovima, ti Srbi na poluvremenu vode 11 razlike. Mozda do kraja i izgube ali poenta je da ne treba da se zalecete, 5 trojki u 1/4 ne znaci nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi