Igrači su u svlačionicama, Srbiju ili Njemačku 20 minuta dijeli od titule prvaka svijeta!

Neriješno je nakon prvog dijela

Igrači su u svlačionicama, Srbiju ili Njemačku 20 minuta dijeli od titule prvaka svijeta!

Eldar Ganibegović

U 14:40 je počelo finale Mundobasketa u Manili. Sastaju se Njemačka i Srbija, a nakon prvog poluvremena rezultat je 47:47 i ništa nije riješeno. 

Prva četvrtina krenula je sjajno poenima dvojice Jovića, ali i uz povredu Dobrića kod selekcije Srbije.

Njemačka se konsolidovala, u tri navrata vodila po jedan razlike, ali Srbija je prvu dionicu riješila u svoju korist rezultatom 23:26.

Druga dionica ponovo je počela poenima Srbije, ali i Njemačka na krilima Schrodera i Wagnera igra tvrdo i ne da Srbiji da se odlijepi.

Još pet puta je uspjela Njemačka voditi po jedan razlike, imala je i +2 u jednom momentu, kao i na kraju prvog dijela nakon kojeg vodi 47:45.

Oglasi

Schroder i Wagner kod Njemačke imaju po 14 poena i najefikasniji su igrači u prvih 20 minuta, dok je dvocifren još Bogdanović s 15 poena i on najefikasniji igrač utakmice.

U drugoj dionici najljepši potez ponovo je pripao igraču Srbije, a u pitanju je Petrušev.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nema sumnje da nas očekuje zanimljivo drugo poluvrijeme, a vidjet ćemo da li Srbija može do titule prvaka svijeta nakon što je u posljednjih devet godina izgubila tri finala - Mundobasket, OI i Eurobasket. 

Top Komentari

user1692778042
Udriii cetnike
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi