Srbi digli na noge Manilu na startu, Nijemci se konsolidovali, ali komšije vode nakon prve dionice

Kakav početak finala

Srbi digli na noge Manilu na startu, Nijemci se konsolidovali, ali komšije vode nakon prve dionice

Eldar Ganibegović

Finale Mundobasketa između Srbije i Njemačke u Manili je počelo u 14:40 po centralnoevropskom vremenu, a odmah na startu su reprezentativci Srbije digli navijače na noge, a naročito Nikola Jović.

Nakon što su se saznali polufinalni parovi, mnogi su očekivali da će gledati finale između SAD i Kanade, ali Evropljani, konkretno Nijemci i Srbi, pokazali su da se i u Evropi igra sjajna košarka, pa smo Kanađane i Amerikance nešto ranije danas gledali u sjajnom meču za treće mjesto. 

Finale između Njemačke i Srbije je počelo u 14:40, a meč je bolje otvorila Srbija serijom od 0:5.

Prve poene na finalnoj utakmici postigao je Stefan Jović koji je pogodio trojku za vodstvo Srbije nakon jednog dugog napada.

Oglasi

Nijemci su nakon toga krenuli u napad, nisu pogodili, a stvar u svoje ruke je uzeo Nikola Jović i zakucao te na taj način digao cijelu dvoranu na noge.

Nakon toga je Srbiju zadesila velika nesreća s obzirom na to da je Dobrić povrijedio zglob i uz pomoć dva člana stručnog štaba Srbije je napustio teren i za njega je utakmica gotova.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Nijemci su se konsolidovali nakon serije Srbije od 0:5, u tri navrata su vodili s jednim poenom razlike, ali naše komšije su prvu dionicu riješile u svoju korist 23:26.

Top Komentari

BHNACIONALISTA
**** vam komšije mater
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti