Šokantan poraz za Srbiju: Nestali su sa parketa i poklonili pobjedu protivniku
Foto - KSS

Kvalifikacije za SP

Šokantan poraz za Srbiju: Nestali su sa parketa i poklonili pobjedu protivniku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u 2. kolu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo od selekcije Belgije rezultatom 73:69.

Selekcija Svetislava Pešića je u Monsu igrala košarku 30 minuta, ali je zatim u posljednjoj dionici nestala sa parketa.

Srbija u prvom poluvremenu potpuno kontroliše utakmicu. Imali su konstantno vodstvo, razlika je išla i do plus 14, a na odmor se odlazi vodstvom Srbije od 12 poena prednosti, 41:29.

Održavali su gosti prednost i tokom treće dionice. Međutim, Belgija je konstantno uspijevala da se približi, no nakon plus devet na ulasku u posljednju dionicu nije se nazirao veliki preokret.

Ipak, u posljednjoj dionici Srbija je doslovno nestala sa parketa. Belgija pravi seriju od 10:0 i prelazi u vodstvo, te na kraju u uzbudljivoj završnici dolazi do pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Sam Van Rossom je predvodio Belgiju u ovom susretu sa 20 poena, a Ismael Bako je dodao 14.

Kod Srbije najefikasniji je bio Aleksa Avramović sa 19 poena, Filip Petrušev je dodao 16, a Miloš Teodosić 14 poena.

Top Komentari

Husrefbeg22
Najradosnija vijest dana! Aferim Belgija!
13 1
user1582456981
Kladim se da bi nasi momci zgazilu Belgiju 10+ osale
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi