Srbija razbila Grčku, na korak je od Mundobasketa
Srbiji nedostaje još jedna pobjeda da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Kini naredne godine

Kvalifikacije za SP

Srbija razbila Grčku, na korak je od Mundobasketa

E. Škorić

Košarkaši Srbije savladali su Grčku na svom parketu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo rezultatom 84:61.

Srbija se revanširala Grčkoj za poraz ranije ove godine u kvalifikacijama za SP, pa je sada na korak od plasmana na Mundobasket u Kinu naredne godine.

Sjajno su izabranici Saše Đorđevića otvorili meč i odmah su preuzeli ulogu lidera na parketu, pa je brzo bilo plus 10 (15:5). Na poluvremenu je Srbija vodila 44:35, iako je u nekim trenucima u drugoj četvrtijni bilo i 17 razlike.

Grčka se na momente vraćala, ali je u zadnjoj četvrtini Srbija odradila pravi posao i došla do bitne pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jović je ubacio 22 poena u pobjedi Srbije, Radujica i Mićić su dodali po 13 poena, šest asistencija i pet skokova. Jelovac je dodao 12, a kod Grčke su bolji od ostalih bili Saloustros sa 12 i Bochoridis sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije