Srbija savladala i Novi Zeland

Trijumf Orlova

Srbija savladala i Novi Zeland

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Novi Zeland rezultatom 88:78 u pripremnom meču pred Svjetsko prvenstvo.

Novi Zeland se predstavio kao jako neugodna ekipa, ali je na kraju Srbija ipak uspjela da slomi njihov otpor i na kraju da slavi u pretposljednjem meču pred SP.

Orlovi su imali nešto sporiji početak. Novozelanđeni su poveli sa 9:4, ali se zatim probudio Nikola Jokić, odlično je proigravao ostatak ekipe, pa je Srbija nakon deset minuta igre imala devet poena prednosti, 25:16.

Do poluvremena Srbija je održavala prednost. Nakon 20 minuta igre uspjeli su dodatno da povećaju razliku i na odmor se otišlo sa plus 11, 43:32.

Treći period je prelomio meč. Srbija je ovaj period igre dobrila sa 15:8, pa je na ulasku u posljednju dionicu bilo plus 18, 58:40.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Novi Zeland je u posljednjoj dionici uspio da smanji zaostatak na konačnih minus 10, te je Srbija upisala novu pobjedu u pripremnim mečevima.

Nikola Milutinov je ubacio 19 koševa u pobjedničkom timu, Boban Marjanović 17, a Stefan Jović 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti