Srebrenik na nogama: Gradina pobijedila Čelik

Prvi meč finala A1 lige

Srebrenik na nogama: Gradina pobijedila Čelik

M. Šljivak

Košarkaši Gradine pobijedili su večeras u Srebreniku Čelik iz Zenice rezultatom 108:97 i poveli su sa 1:0 u finalnoj seriji A1 lige.

Uvodne minute meča donijele su izjednačenu košarku sa obje strane. Prvu veću seriju prave domaći košarkaši i na sredini igre u prvoj dionici dolaze do devet poena prednosti, 18:9.

Do kraja ovog dijela igre Čelik ne dopušta domaćem timu da se dodatno odvoji. Uspjeli su smanjiti zaostatak na minus pet (29:24) što je bila razlika nakon deset minuta igre.

Gradina je u potpunosti kontrolisala rezultat tokom druge četvrtine. U nekoliko navrata su imali čak i 17 poena prednosti, ali se Zeničani nisu predavali i do poluvremena ipak uspijevaju spustiti prednost domaćina na 10 razlike, 61:51.

Čelik nijednog trena nije odustajao od utakmice. Uspjeli su u trećoj dionici doći i na minus tri (73:70), ali im je za preokret falilo snage. Gradina do kraja trećeg perioda ponovo pojačava tempo i u posljednjih deset minuta ulazi sa devet razlike, 80:71.

Odličnim otvaranjem posljednjeg perioda Zeničani uspijevaju potpuno da se vrate. Poenima Kese došli su do 83:82, ali na krilima velike podrške sa tribina Gradina na kraju uspijeva da prelomi meč u svoju korist i da dođu do pobjede, te prednosti od 1:0 u seriji.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Mirza Hrnčić sa 30 poena, Miodrag Tanasilović je dodao 22 uz 12 skokova, a Emir Čerkezović 2O koševa.

Sa druge strane Armin Avdibegović je ubacio 26 koševa, a Ernes Mešinović je dodao 19.

Top Komentari

Osojnica
Jebite celika ko god stigne,..hahahahaha
0 6
ComputerNumericControl
@Osojnica...Ne bi ti skodilo malo kulture,stvarno si zalostan.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi