Srebrenik slavi: Gradina u finalu A1 lige, fantastična partija Čerkezovića

Polufinale A1 lige

Srebrenik slavi: Gradina u finalu A1 lige, fantastična partija Čerkezovića

M. Šljivak

Košarkaši Gradine iz Srebrenika plasirali su se u finale A1 lige. 

Ovaj tim je večeras u trećoj utakmici polufinalne serije na svom parketu savladao Travnik rezultatom 71:52, te je sa 2:1 u seriji prošao u finale.

Domaći su imali odlično otvaranje meča. Prvi period su riješili u svoju korist (24:12), ali su se gosti iz Travnika vratili u drugoj dionici. Uspjeli su smanjiti zaostatak na samo minus pet i rezultatom 32:27 se otišlo na odmor.

Nakon izjednačene košarke u trećem periodu košarkaši Gradine u posljednjoj dionici rade sjajan posao. Potpuno su razbili rivale i na kraju su ostvarili uvjerljiv trijumf od 19 razlike.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je mladi reprezentativac BiH Emir Čerkezović sa 25 poena i 10 skokova, dok su po 14 dodali Golijanin i Hrnčić.

Kod gostiju iz Travnika Armin Bilić je bio najefikasniji sa 12 ubačenih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi