"Šta sam radio nakon odlaska? Pušio sam travu"
Legendarni stručnjak je oduševio i nasmijao sve. Niko nije očekivao odgovor kakav je dao

Legendarni Don Nelson nasmijao sve

"Šta sam radio nakon odlaska? Pušio sam travu"

M. Šljivak

Apsolutna legenda NBA lige i čovjek koji je ostvario najviše pobjeda u historiji (1335) Don Nelson imao je interesantan nastup pred medijima.

Nelson je karijeru završio 2010. godine u Golden State Warriorsima, a danas 78-godišnji trener je imao zaista spektakularan nastup pred medijima na okupljanju tima koji je za ekipu iz Oaklanda igrao u sezoni 2006/2007.

Nelsona su novinari pitali šta je radio nakon završetka karijere i sigurno da ovakav odgovor nisu očekivali.

"Prešao sam u nešto mirnije, zelenije područje", rekao je Nelson, te je dodao:

"Pušio sam travu. Nikad dok sam bio igrač i trener, pa mi je to bilo novo. I dalje to radim i osjećam se dobro. Sada je legalnije više nego ikad. Uživam u tome", rekao je lengendarni trener koji je bio u društvu Jasona Richardsona i Stephena Jacksona.

Nelson je kao igrač osvojio pet naslova prvaka. Svi su došli sa Boston Celticsima, ali je kao trener ostao bez naslova prvaka, iako je tri puta biran za trenera godine.

Pored Warriorsa koje je vodio u dva navrata (1998-1995 i 2006-2010), trenirao je još Milwaukee Buckse, New York Knickse i Dallas Maverickse.

Top Komentari

NKZ1922
78-godisnji trener....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi