Šta se to sprema u Zagrebu? Budućnost zakazala sastanak svih klubova ABA lige, osim onih iz Srbije

Čeka se odgovor srpskih klubova

Šta se to sprema u Zagrebu? Budućnost zakazala sastanak svih klubova ABA lige, osim onih iz Srbije

S. Pašalić

Košarkaški klub Budućnost iz Podgorice zakazao je za srijedu sastanak svih klubova ABA lige osim onih iz Srbije.

Upravo su Podgoričani tražili da se Skupština regionalnog takmičenja pomjeri sa 14. na 24. maj.

Šta je pozadina ovakvog poteza, da li on ima veze sa događajima koje smo vidjeli ove godine u finalnoj seriji ostaje da se vidi, a također ćemo vidjeti i kakva će reakcija biti klubova koji dolaze iz Srbije.

Na sastanak je pozvana i ljubljanska Olimpija iako je ove godine ispala iz ovog takmičenja, a vjeruje se da bi Olimpija trebal dobiti podršku ukoliko dođe do proširenja lige na 14 klubova.

Nakon svega što se dešavalo u finalnoj seriji ove godine prvi čovjek Budućnosti Dragan Bokan je izjavio kako se bori za interes svih klubova, a ne samo svog.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Najmanji je problem ko je šampion, najmanji je problem da li će poništiti finalnu seriju ili neće. Iza našeg zahtjeva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi"

"Mi smo okupili pravni tim i došli smo do zaključka da treba da pokušamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesuje da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo!", rekao je Bokan.

Top Komentari

VelaHavle
Sa Srbima je nemoguce bilo sta graditi... vidjelo se na primjeru Jugoslavije, evo sada i nase drzave... evo i ABA liga... regionalnu fudbalsku niko ne smije ni spomenuti - a iskljucivi razlog su oni
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi