Šta to sada vrijedi Litvancima? FIBA priznala grešku i suspendovala trojicu sudija
Selektor Litvanije je bio bijesan nakon kraja meča

Neće suditi do kraja prvenstva

Šta to sada vrijedi Litvancima? FIBA priznala grešku i suspendovala trojicu sudija

S. Pašalić

Košarkaška reprezentacija Litvanije je jučer u dramatičnoj završnici poražena od Francuske sa 78:75.

Litvanci su tako ostali bez šansi za prolazak u četvrtfinale, ali je nakon meča uslijedilo i treće poluvrijeme.

Naime, selektor Dainius Adomaitis je bio jako ljut na sudijsku trojku jer je smatrao da su drastično oštetili njegov tim u završnici.

Valanciunas je pola minute prije kraja pri rezultatu 76:75 za Francusku izveo drugo slobodno bacanje, a jedan Francuz je skinuo loptu sa obruča.

Sudije nisu ništa dosudile, ali nisu ni pregledale snimak pa je Adomaitis rigao vatru nakon završetka meča.

FIBA je danas ipak priznala grešku pa je trojicu sudija suspendovala do kraja prvenstva.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Nakon pregeldavanja snimka sa meča između Litvanije i Francuske koji se igrao 7. septembra, FIBA je odlučila da je tokom izvođenja posljednjeg slobodnog bacanja na 30.8 sekundi do kraja posljednje četvrtine napravljena greška."

"Francuski igrač sa brojem 27 (Rudy Gobert) dotakao je obruč dok je lopta bila u kontaktu sa njim. Pravila odluka je trebalo da bude dodjeljivanje poena reprezentaciji Litvanije. Sudije sa tog meča neće suditi u nastavku prvenstva", stoji se u saopštenju FIBA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti