Stephen Curry najvjerovatnije propušta duel sa Clevelandom za Božić

Još uvijek se oporavlja od povrede

Stephen Curry najvjerovatnije propušta duel sa Clevelandom za Božić

Jedan od najboljih košarkaša današnjice Stephen Curry početkom decembra je povrijedio članak, zbog čega je propustio posljednjih pet utakmica svog tima.

Golden State će za Božić odigrati meč protiv Cleveland Cavaliersa, a iz aktuelnog prvaka NBA lige su se oglasili saopštenjem u kojem se navodi da će prva zvijezda tima najvjerovatnije propustiti duel koji se čeka s nestrpljenjem.

Curryju je za potpuni oporavak potrebno više od jedne sedmice, a naredne ljekarske pretrage su najavljene za 26. decembar, dan nakon Božića.

Golden State je bez Curryja u ekipi ostvario svih pet pobjeda, ali svaki put prilično tijesno.

Stephen Curry je ove sezone odigrao 23 utakmice za Warriorse i prosječno je bilježio 26.3 poena po utakmici, a na posljednje dvije utakmice prije povrede postizao je 31poen protiv New Orleansa i 30 poena protiv Miamija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi