Sudbina Željka Obradovića bit će poznata u narednoj sedmici
Foto - EPA

Sutra je na razgovorima

Sudbina Željka Obradovića bit će poznata u narednoj sedmici

M. Šljivak

Čuveni stručnjak Željko Obradović doputovat će sutra u Istanbul gdje će obaviti pregovore sa čelnicima Fenerbahčea.

Srbijanski trener već je sedam godina na klupi turskog velikana, ali vrlo lako bi se moglo gledati da ga od naredne sezone ne gledamo pored terena s igračima ovog tima.

Budžet istanbulskog kluba je znantno manji nego ranijih godina. Kriza ih je žestoko uzdrmala i očekuje se odlazak velikog broja kavalitetnih košarkaša.

Iako će imati solidnu ekipu i u narednoj sezoni, teško će se Fener uključiti u borbu za naslov u Euroligi. Za to je potrebno više ulaganja, a Obradović nema namjeru da radi s klubom koji neće imati velike ambicije.

Činjenica da je velika kriza smanjila budžet i da će otići brojni košarkaši vjerovatno znači i odlazak Obradovića, ali sve će biti jasnije nakon pregovora s rukovodstovm kluba.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Njegova sudbina na klupi Fenera bit će poznata do sredine sedmice i znat će se nastavlja li posao ili odlaziz s klupe.

Obradović je na klupi Fenera osvojio titulu prvaka Evrope 2017. godine, a ima i četiri naslova prvak Turske, te tri naslova Kupa ove zemlje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi