Šuška se šuška: Moguć veliki trejd Jusufa Nurkića
Nurkić narednog ljeta čeka ponude. Izabraće vjerovatno tim koji mu ponudi najviše novca, ali već u narednim danima on bi mogao postati dio velike razmjene igrača. Ako se to desi, Nurkić će igrati u svom trećem timu u NBA ligi.

Ponuda je na stolu

Šuška se šuška: Moguć veliki trejd Jusufa Nurkića

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi navodno su spremni da trejduju bh. centra Jusufa Nurkića.

Prema novim informacijama američkih medija, Trail Blazersi su počeli pregovore sa Memphis Griezliesima o mogućoj razmjeni igrača u kojoj bi glavne zvijezde bili Marc Gasol i Jusuf Nurkić.

Navodno, iskusni Španac bi zajedno sa Jamesom Ennisom otišao u redove Blazersa, a Memphis bi u zamjenu dobio Jusufa Nurkića, Mauricea Harklessa, Meyersa Leonarda, pik prve runde drafta 2018. godine, te pik druge runde drafta 2019. godine.

Očigledno je da u Memphisu žele da tim grade oko Mikea Conleya. Gasol je trenutno u petoj godni ugovora vrijednog 113,2 miliona dolara, ali će uskoro napuniti i 33 godine, pa su se u rukovodstvu Griezzliesa njega spremni odreći.

Blazersi su, navodno, spremni da prihvate ponudu jer bi sa Gasolom dobili veliko iskustvo u reketu i smatraju da bi im španski košarkaš donio veće mogućnosti u doigravanju od Nurkića.

Nurkić je narednog ljeta slobodan igrač. Imaće šansu da izabere novi tim, a Memphis bi vjerovatno bio tim koji bi mu mogao da ponudi više novca od ostalih, jer bi imali dosta prostora odlaskom Gasola.

Renoviranje tima je očigledno velika želja ove franšize, a jedno od novih imena u svemu bi mogao biti i Jusuf Nurkić.

Bh. centar obe sezone igra odličnu košarku i trenutno je na 15 poena i gotovo osam skokova po meču. Sa druge strane iskusni Gasol je na 19 poena i gotovo devet skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi