Sutjeska deklasirala Teslić

Utakmica 19. kola

Sutjeska deklasirala Teslić

D. Vejo

Košarkaši Sutjeske večeras su na svom parketu pokazali potpunu dominaciju. Oni su u okviru 19. kola Prve lige Republike Srpske bili bolji od gostiju iz Teslića rezultatom 84:54, po četvrtinama je bilo 21:11, 31:16, 18:9 i 14:18.

Retrospektiva meča između Stujeske i Teslića može se opisati kao potpuna dominacija domaćina. Tim iz Foče nije dozvolio iznenađenje na svom parketu pa je tako od samog starta dirigovao tempom utakmice.

Na odmor su otišli sa pozamašnom prednošću u odnosu na protivnika tako da je praktično pobjednik već tada bio poznat.

Treći period ponovo pripada domaćinu. Ipak, Fočaci padaju u posljednjoj dionici ali ništa strašno jer gosti iz Teslića nisu uspjeli da ozbiljnije zaprijete.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Sladoje sa 14 postignutih poena, dok je kod gostiju to bio Vujanović sa 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije