"Švedov izostanak je neprijatna vijest, ali možemo i bez njega"

Propušta kvalifikacije

"Švedov izostanak je neprijatna vijest, ali možemo i bez njega"

E. Škorić

Košarkaš Himkija Aleksej Šved propustit će kvalifikacijske mečeve za SP 2019 protiv Belgije i Francuske.

Iza Šveda je jako naporna sezona i sjajni i iskusni košarkaš namjerava sada se odmori, zbog čega će propustiti naredne duele za nacionalni tim.

"Naravno, ovo je neprijatna vijest. Šved je jedan od najboljih košarkaša, ne samo u Rusiji već i u Evropi. Puno smo izgubili pred naredne mečeve njegovim izostankom", kazao je ruski selektor Sergej Bazarevič, pa je dodao:

"Vjerujem ipak u ostatak tima. Razgovarao sam sa Švedom, ali u određenoj mjeri mogu da razumijem nejgovu situaciju. No od početka, kada je Kiriljenko preuzeo ruski tim, stava smo da nećemo nikoga ubjeđivati. Samo oni koji su spremni i žele će igrati u reprezentaciji".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Rusi će 29. juna u Antverpenu igrati protiv Belgije, a 2. jula u Krasnodaru protiv Francuske. U istoj grupi je i BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi