Teletović se prisjetio Delibašića: "Nisam ni pomislio da idem. Gdje ću, u pi**u materinu?"

Prije 19 godina napustio nas je Kinđe

Teletović se prisjetio Delibašića: "Nisam ni pomislio da idem. Gdje ću, u pi**u materinu?"

S. Mlaćo

Prije 19 godina na današnji dan napustio nas je najbolji sportista BiH svih vremena Mirza Delibašić.

Za najboljeg košarkaša SFRJ proglašen je 1980. Četiri puta je biran za najboljeg sportaša BiH, a 2000. godine proglašen je sportistom svih vremena u našoj zemlji. Rođen je u Tuzli, a i dan danas se stariji ljubitelji sporta, posebno košarke prisjećaju magičnih partija popularnog Kinđeta.

Objavu mu je danas posvetio i presjednik KS BiH, naš nekadašnji reprezentativac Mirza Teletović.

Prisjetio se Mirzine izjave za knjigu Svjetla za daljine - Slobodana Đurasovića. Tada je iz Reala Delibašić dobio poziv da dođe u Madrid i napusti opkoljeno Sarajevo. Nije se dvomio.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sve nas ista ljubav spaja! - Nisam ni pomislio da idem. Gdje ću, u pi**u materinu? Zar da odem, pa da mi djeci govore...

Posted by Mirza Teletovic on Tuesday, December 8, 2020

Top Komentari

DadiG
Legenda i najbolji sportista države u istoriji
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi