Teodosić se uz pjesmu i dernek oprostio od dresa reprezentacije Srbije

Pešić ga prekrižio

Teodosić se uz pjesmu i dernek oprostio od dresa reprezentacije Srbije

E. Škorić

Nakon što je selektor Srbije Svetislav Pešić izbacio iz ekipe Miloša Teodosića, bivši kapiten Orlova oprostio se od saigrača uz oproštajni dernek.

Srbija je počela prije osam dana pripreme za utakmice kvalifikacija i za Eurobasket, a 13. ovog mjeseca odigrat će prvi meč protiv Crne Gore u Beogradu, nakon čega će gostovti Sloveniji u Ljubljani.

Te mečeve neće igrati Teodosić, koji je prekržen sa spiska prvi put nakon 15 godina, mada zbog povreda nije igrao na Eurobasketu 2013. i 2017. godine, kao ni na Mundobasketu u Kini 2019. godine.

Mediji u Srbiji smatraju da nema sukoba između Pešića i Teodosića te da se igrač jednostavno ne uklapa u koncepciju ekipe.

"Pešić smatra da najbolju ekipu ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcioniraju", piše Telegraf, a Pešićevu odluku u anketama srpskih medija ne podržava oko 60 posto navijača.

Teodosić je u klupskoj karijeri do dolaska u Virtus 2019. godine nastupao za FMP, Borac iz Čačka, Olympiakos, CSKA iz Moskve i Los Angeles Clipperse.

Srbija na Eurobasketu igra u grupi D u Pragu, a protivnici će joj biti Češka, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska.

Playmaker Virtusa iz Bologne sa reprezentacijom Srbije u karijeri je osvojio evropsko srebro 2009. u Poljskoj, svjetsko srebro 2014. u Španjolskoj i olimpijsko srebro 2016. u Rio de Janeiru.

Top Komentari

Halland
Legenda, igracina,košarkaški virtuoz,neponovljivi Miloš Teodosić
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi